Den här appen innehåller 28 klassiska korsord i två svårighetsnivåer. Illustrationerna är tydliga och appen innehåller svenskt tal och bokstäver som ljudas.

ABC-korsord är tillverkad av Natur & Kultur som även ligger bakom apparna ABC-klubben och ABC-bingo. Tanken med appen är att med hjälp av korsord öva den grundläggande och viktiga fonologiska medvetenheten och ordavkodningen.

ANNONS:

ABC-korsord är uppdelad i olika bokstavsgrupper med fyra bokstäver i varje grupp, förutom den sista som innehåller fem bokstäver. När man valt en bokstavsgrupp får man sedan välja svårighetsnivå. Det finns två nivåer och båda innehåller samma korsord. I den enkla nivån får man endast välja mellan de bokstäver som verkligen behövs för att klara korsordet ifråga. I den svåra nivån får man välja bokstäver från hela alfabetet.

För varje korsord man klarar av får man applåder och stjärnregn. Ett klarat korsord ger också en stjärna. När man klarat av en korsorden i en hel bokstavsgrupp belönas man med ett djur på spelplanen. Det finns fyra korsord i varje bokstavsgrupp. Totalt finns det 28 korsord, men vill man få alla stjärnor blir det alltså 56 korsord att lösa.

Tillverkarna av appen menar att i barnens tidiga läsinlärning är det lättare för barnen att lära sig de mjuka bokstäverna först. De som ligger kvar i munnen och som lättare glider in i en annan mjuk bokstav. Därför har de grupperat bokstäverna utifrån detta. De ligger alltså inte i alfabetisk ordning.

Det går att trycka på illustrationerna för att få reda på vilket ord det är som efterfrågas. Ordet läses då upp av en tydlig kvinnoröst. Trycker man på en bokstav får man höra dess ljud. Det finns också möjlighet att med en knapptryckning få se hela lösningen på korsordet. Vill man att korsorden skall bli svårare kan man stänga av ljudet och välja den svåra nivån. Man kan också växla till gemena bokstäver. Alla dessa inställningar kan göras av barnet själv direkt i korsordet.

Korsorden är förlåtande och drar man en bokstav till fel ruta så fastnar den helt enkelt inte. Detta medför också att det går att chansa om man vill det. Det är samma korsord på de två olika nivåerna.

Man behöver inte behöver ta bokstavsgrupperna i ordning. Man behöver inte heller klara av en nivå för att kunna gå vidare till nästa. Hoppar man mellan de olika bokstavsgrupperna utan att göra klart så framgår det tydligt var man har varit. Via ett barnslås går det att nollställa spelet. Det finns inte stöd för flera användarprofiler.

Korsord brukar alltid vara populärt och det har visat sig stämma även på denna app som flera redaktionsbarn fattat tycke för. Betyget blir fyra av fem. Rekommenderas till barn mellan 5 och 7 år beroende på var barnet är i sin läs- och skrivutveckling. Appen är fri från både reklam och köp inuti appen.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa ABC-korsord för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *