Animal Maze är ett tydligt labyrintspel för de yngsta barnen. Här gäller det att guida olika djur rätt i förhållandevis enkla labyrinter. Markeringar visar vilka vägar som man kan välja bland.

Busy Things ligger bakom många färgglada och fina appar, som exempelvis Falling Wall och Path Puzzler. Denna nya app har kluriga utmaningar för de allra yngsta.

ANNONS:

Animal Maze är en riktig nybörjarapp där barn får träna på att navigera och fatta beslut, på ett roligt sätt. Appen innehåller oändligt antal labyrinter där man får hjälpa olika djur att ta sig från en punkt till en annan. Det handlar bland annat om att hjälpa en anka att ta sig till sin pöl, en orm till sitt hål och en fågel till sitt bo. Ibland får man även vägleda djuret vidare. Exempelvis skall elefanten vägledas till ett ägg som sedan skall vidare till sitt fågelbo.

Vilka vägval man kan ta visas tydligt och det enda man behöver göra är att välja väg. Labyrinterna är snälla och det finns normalt många vägar som leder rätt. Alla labyrinter är på samma svårighetsnivå och det blir därmed inte svårare ju mer man spelar. Det går inte heller att ställa in svårighetsnivå.

Vi har testat appen med en 3,5-åring som spelat en hel del på eget initiativ. För hen har spelet varit roligt men labyrinterna är lätta. Jag rekommenderar därför spelet för barn omkring 2-3 år.

Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Det finns reklam för egna appar men denna ligger bakom ett bra matematiskt barnlås. Förutom att man kan stänga av bakgrundsmusiken finns inte några inställningsmöjligheter. Animal Maze innehåller varken text eller tal.

Nackdelen med Animal Maze är att spelet snabbt blir ganska repetitivt. Yngre barn brukar dock inte vara så känsliga för detta, men lite mer variation hade inte skadat. Val av svårighetsnivå hade också varit bra.

Jag ger Animal Maze betyg 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. calle hahl skriver:

    Verkar bra o rolig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *