Appamini 123 lär barnen på ett lekfullt men tydligt sätt talen 1-20, där tre moment belyser dem på olika sätt. Svenskt tal.

Appamini 123 är uppföljaren till Appamini ABC där bokstäver bytts ut mot olika tal. I tre olika delar får barnen lära sig hur talen 1-20 ser ut och låter på svenska.

ANNONS:

Appamini 123

Ett moment visar en tavla med alla tal i rätt följd, och man får dra och släppa talen till rätt ställe. Ett annat moment läses ett tal upp, och då ska man peka på rätt tal i bilden.

Appamini 123

Appamini 123

Det sista momentet är en pekbok med 1-10 med en tillhörande bild som visar motiv motsvarande siffran (siffran två visas med två palmträd, fyra visas med fyra bananer). Barnen kan då peka på motiven och rösten räknar samman dessa till rätt antal.

Appamini 123

Temat i Appamini 123 är marint och startsidebilden är fantasifullt illustrerad med ett piratskepp, ett fyrtorn och en stadssiluett. Det förekommer bakgrundsljud som inte går stänga av och en del effektljud.

Svarar man fel på uppmaningarna om att peka ut rätt tal, eller placerar ett tal fel, så händer inget annat än ett effektljud som antingen är positivt eller negativt. I det spelmoment där barnen ska peka på rätt tal får man en knuff i rätt riktning efter tre försök genom att talet skakar till. När spelmomenten är lösta hörs applåder och sen börjar det automatiskt om igen. Från startsidan kan man enkelt skifta språk genom att peka på en karta nere i högra hörnet.

Appamini 123 är ett trevligt spel att öva de första 20 talen med. Illustrationerna är fina och uppläsningen är tydlig. Emellanåt är det dock svårt att höra uppläsningen och effektljuden kan också ibland överrösta den. En önskvärd möjlighet vore att kunna stänga av ljuden. Precis som med föregångaren har inte mina barn självmant valt appen, utan vi har gjort den tillsammans för att öva på siffrorna. Min femåring kan räkna, men har ändå suttit en del med siffrorna och förstärkt sina kunskaper. Vi har också testat att växla till engelska, vilket femåringen sett som en utmaning. Min treåring står precis inför att lära sig hur siffrorna ser ut och med hen har det istället handlat om just det. Andra barn i redaktionen som är i fyraårsåldern har tyckt spelet varit okej, men att momentet att peka ut siffrorna som läses upp varit lite för svårt.

Spelet saknar köp inuti appen och reklam från tredje part. Via förstasidan når man, via ett barnlås, information om spelet samt externa länkar. På förstasidan kan man också växla språk.

Som interaktiv pekbok för tal upplever jag att Appamini 123 lever upp till förväntningarna. Dock har det sina begränsningar vad gäller livslängden. Jag upplever också att de olika spelmomenten riktar sig till olika åldrar, vilket på sätt och vis breddar spelet, men också gör det svårt att helt ringa in en åldersrekommendation, men tror att den rimligen passar bäst för barn i åldrarna 3-6 år. Betyget blir 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande tre språk: engelska, italienska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 9 mar 2020
  •   25 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Appamini 123 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *