Det här är ett enkelt men roligt plattformsspel i färgglad och fantasirik miljö. I spelet får man träna på att räkna från ett till tjugo. Svenskt tal.

Enhörningen Glitterlycka är ett färgsprakande plattformsspel som är baserat på ett brädspel med samma namn. Enhörningen tar med dig på ett fantasifullt äventyr i tre olika världar.

ANNONS:

I detta plattformsspel får man följa enhörningen Glitterlycka genom 12 olika banor i tre olika världar – Molniga himlen, Magiska skogen och Godisvärlden. Det går ut på att samla diamanter som man sen kan använda för att dekorera och utsmycka sin enhörning. Enhörningen springer framåt av sig själv, så det enda man styr är när den ska hoppa. Man kan inte förlora eller ”dö”, vilket gör spelet mycket barnvänligt. Om man väljer att inte hoppa alls, kommer enhörningen ändå att springa igenom hela banan och komma i mål, men utan diamanter.

Enhörningen Glitterlycka

Enhörningen Glitterlycka

Man kan samla upp till 20 diamanter på varje bana, och när man har kommit i mål får man räkna alla diamanterna och lägga dem i en kista. Samtidigt räknar en svensk röst diamanterna från 1 till det antal man samlat ihop. Diamanterna kan man sedan använda för att utsmycka och personifiera sin enhörning. Det finns möjlighet att välja färg, mönster, man och svans och man kan styla sin enhörning med vackra vingar och sadlar. Det finns väldigt många olika möjligheter att personifiera sin enhörning, och många av alternativen är ”gratis”, dvs man behöver inga diamanter. Men det finns också en mängd utsmyckningar som man får köpa för de diamanter man samlar ihop på de olika banorna.

Enhörningen Glitterlycka

Enhörningen Glitterlycka

Grafiken är väldigt fin – fantasirik och färgglad, även om banorna inom samma värld inte skiljer sig jättemycket. På banorna finns förutom diamanter två olika typer av ”boosters”, som gör att man kan hoppa högre och springa fortare.

Enhörningen Glitterlycka

Det finns möjlighet till fem olika spelprofiler, vilket är bra, eftersom man så klart vill fortsätta spela med sin egen enhörning. Man byter profil genom att svepa på förstasidan (inte helt självklart). Förutom svenska finn det många andra språk. Dessa kan man växla mellan från en sida med inställningar, som nås från förstasidan. Här kan man även stänga av ljudeffekterna och/eller musiken. Från förstasidan finns även en länk till en sida med reklam för utvecklarnas övriga appar. Alla externa länkar är försedda med barnlås, så det finns ingen risk at barnet klickar sig in till App Store, däremot hade det varit bra om man kunnat stänga av reklamen helt. Appen är helt fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Jag har testat appen tillsammans med min 6,5-åring och min 3,5-åring och den är mycket populär hos båda två. Spelet är som sagt mycket barnvänligt eftersom man inte kan misslyckas med en bana. Utmaningen ligger i att samla så många diamanter som möjligt, och det är tillräckligt för att fängsla 6,5-åringen, även om banorna egentligen inte är speciellt svåra för ett barn i den åldern. Tyvärr finns det endast 12 olika banor, vilket kan kännas lite snålt. Men i och med att man kan köpa utsmyckningar till sin enhörning för de diamanter man samlar så har spelet ändå en livslängd som är tillräcklig för att appen ska få ett högt betyg. Utvecklaren lovar också att fler banor kommer i framtiden. Många i redaktionen rapporterar om väldigt entusiastiska barn.

Jag rekommenderar Enhörningen Glitterlycka till barn mellan 3 och 6 år. Betyget blir fyra av fem.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 15 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, thailändska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  •   45 kr 17 dec 2020
  •   49 kr 2 nov 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Enhörningen Glitterlycka för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *