Den här appen består av tolv minispel där man får träna på att sortera och klassificera föremål efter färger, mönster, former och storlekar.

Arctic Birthday är skapad av TinyHands. Vi har tidigare recenserat bland annat Sorting 1, 2 och 3 från samma företag.

ANNONS:

Arctic Birthday

I Arctic Birthday är det dags för pingvinerna att förbereda och genomföra ett födelsedagskalas för sin vän polarbjörnen. Spelaren får följa förberedelserna genom att spela tolv minispel. Dessa är helt fristående och man kan välja att genomföra dem i vilken ordning man vill. Man kan även välja att spela samma spel flera gånger. Spelen innehåller bland annat följande moment: att sortera ballonger och pärlor efter färg, klä pingvin och isbjörn efter klädstorlek, sortera godis efter form och mönster och städa upp efter kalaset genom att matcha föremål utifrån dess form.

Arctic Birthday

Arctic Birthday

Appen är väldigt barnvänlig och det är lätt att komma igång med minispelen. När minispelen öppnas startar efter några sekunder en liten guide där en hand visar hur man ska göra. Det är helt okej att sortera fel, man får hur många chanser som helst. Det behövs ingen vuxenhjälp för att förstå och komma igång. I menyn har varje minispel en egen symbol och en engelsk titel. Det senare är dock inget som försvårar eller påverkar förståelsen.

Appen innehåller inget tal och det finns enbart bakgrundsmusik på startsidan. Inne i minispelen används små ljudeffekter. Både bakgrundsmusik och ljudeffekter kan väljas bort från startsidan.

Jag har testat Artic Birthday på min 3-åring. Detta är en app som barnet återkommer till med jämna mellanrum. Jag tror att detta beror på att appen är enkelt uppbyggd och att ett relativt litet barn med lätthet kan komma igång själv. Variationen av småspelen gör dessutom att livslängden blir längre. Det går heller inte att misslyckas utan man får så många försök man behöver. Precis som i tidigare spel av samma tillverkare så är bildspråket inbjudande.

Arctic Birthday

Via huvudmenyn når man en föräldrasida med länkar till tillverkarens övriga spel. Denna sida är skyddad av ett barnlås. Spelet är fritt från in-app purchase och tredjepartsreklam.

Jag ger appen betyget 3 och rekommenderar den till barn mellan 2 och 3 år.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   59 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Arctic Birthday för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *