TinyHands What’s my pair 3 är det tredje och svåraste spelet i en serie med samma tema. Det går ut på att para ihop olika bilder som på något sätt passar ihop. Det kan till exempel vara föremål som har samma färgkombination, samma form, mönster eller antal eller hör ihop på annat sätt.

TinyHands What’s my pair innehåller 12 minispel och man når dem alla från spelets huvudsida. De har olika rubriker och har olika svårighetsgrad. Exempelvis finns det ett minispel som kallas ”Detail – animal tails”, och där ska man para ihop rätt svans med rätt sorts djur. I minispelet som kallas ”Combination flowers” ska man para ihop blommor och man måste ha rätt både gällande färg och form. I ”Proffession – hats” ska man para ihop rätt huvudbonad med rätt person – clown, snickare, polis osv. De beskrivande rubrikerna är inte något man behöver kunna läsa eller förstå, utan vänder sig snarare till den vuxne.

ANNONS:

What's my pair 3

Här finns även spel där man ska para ihop föremål som hör ihop genom association, som kudde och täcke eller nyckel och hänglås. Minispelen har olika svårighetsgrader och de svåraste kan vara riktigt kluriga. Exempelvis ska man para ihop en bild på ett barn som har en partyhatt och glasögon med en bild med samma partyhatt och glasögon. Det är klurigare än man tror eftersom bilderna är snarlika och det finns många kombinationer av färger, mönster och former.

What's my pair 3

What's my pair 3

När man hittar rätt par sätts bilderna ihop och man kommer vidare till nästa bild. Väljer man fel bild så studsar bilden tillbaka. När man har klarat alla par i en kategori hörs applåder och det kommer ballonger, sen kommer man tillbaka till huvudsidan där man kan välja ett nytt spel.

Appen har diskret och lugn musik, enkla ljudeffekter och färgglada bilder. Förutom rubriken till varje minispel innehåller appen ingen text och heller inget tal. Det finns möjlighet att sätta på och stänga av musik och ljudeffekter. Förutom på den barnlåsta föräldrasidan finns inga externa länkar och spelet är fritt från funktion för köp-inuti-appen. På föräldrasidan kan man kontakta utvecklarna och det finns länkar och beskrivning till andra appar i serien TinyHands.

Jag har testat tillsammans med min nästan-3-åring och min 5,5-åring. 5,5-åringen har spelat igenom spelet och tyckte då det var roligt, men det är inget hen återkommer till, spelet är nog snäppet för enkelt. 3-åringen gillar den och har återkommit till den flera gånger. Hen har klurat ut hur spelet går till på egen hand och klarar många av minispelen, även om hen fick prova sig fram i början. I de svåraste minispelen behöves vägledning av en vuxen.

Appen är betydligt klurigare än föregångaren och vänder sig till något äldre barn. Utvecklarna rekommenderar appen för barn från 3,5 år och det stämmer bra med min bedömning. Vi i redaktionen som har testat appen anser att den passar bäst för barn mellan 3 och 5 år.

Appen får en trea i betyg.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   55 kr 6 maj 2021
  •   59 kr 27 dec 2019
  •   0 kr 22 dec 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa What’s my pair 3 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *