I TinyHands Sorting 1 får man genom femton enkla minispel lära sig att sortera alltifrån färger, storlekar och mönster till att skilja på vad som hör hemma under en viss årstid eller tid på dygnet.

Sorting 1 är den första appen ut i en serie om tre spel på samma tema och kommer från företaget TinyHands (som sedan tidigare ligger bakom bland annat TinyHands Towers).

ANNONS:

TinyHands Sorting 1

I Sorting 1 får man lära sig att sortera och klassificera en mängd olika föremål i totalt femton minispel. I varje minispel ska man sortera ett antal olika föremål utifrån olika egenskaper så som exempelvis färg, storlek, mönster eller form. Spelen är till en början relativt enkla men blir successivt något klurigare. I det första spelet ska man exempelvis dra de gula fjärilarna till de gula växterna och de rosa fjärilarna till de rosa växterna. I ett av de sista spelen ska man istället skilja på vilka föremål och figurer som hör till nattetid respektive dagtid. Även om det finns en tänkt ordning kan man fritt välja mellan de olika nivåerna. När man klarat ett spel får man applåder och ballonger innan man skickas tillbaka till startsidan för att välja ett nytt spel.

TinyHands Sorting 1

TinyHands Sorting 1

Sorting 1 är ett spel helt utan tal och text och istället är det enkla ljudeffekter som hjälper barnet att hitta rätt. Vill man kan både ljudeffekt och bakgrundsmusik väljas bort på appens startsida. Från startsidan når man även föräldrasidan med länkar till tillverkarens övriga spel. Denna sida skyddas av ett barnlås. Spelet är fritt från in-app purchase och reklam från tredje part.

Jag har testat appen med min 3,5-åring som spelar igenom alla nivåer på egen hand. Det fina bildspråket är inbjudande och variationen på minispelen gör trots den enkla utformningen att appen går varm här hemma. Spelets svårare delar passar mitt barn bra men för lite längre livslängd skulle jag säga att det passar som bäst för ett något yngre barn. Jag rekommenderar Sorting 1 till barn mellan 2-3 år och ger det en stark 3:a (av 5) i betyg.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   59 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sorting 1 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *