I den här appen får man lägga dominobrickor i rätt ordning enligt handlingen i olika kända sagor.

Fairy Tales Domino kommer från Tiny Hands som bl.a. även skapat apparna Towers, What’s my pair och Sorting. I den nya appen skall man lägga dominobrickor i rätt ordning enligt handlingen i olika kända sagor.

ANNONS:

Fairy Tales Domino

I huvudmenyn får man välja en av tolv kända sagor – bland annat finns Rödluvan, Askungen, De tre små grisarna, Peter Pan, Snövit och de sju dvärgarna och Rapunzel. Först visas då den rätta ordningen för dominobrickorna. Brickorna blandas sedan och man skall då dra brickorna på plats genom att matcha den sista bilden på den lagda brickan med den första bilden på den brickan man väljer. Ljudeffekter visar om man valt rätt bricka eller inte. När alla brickor är på plats får man en belöning i form av animation, applåd och ljudeffekter. Därefter kan man välja en ny saga. De bilder man gjort får en ballong i högra hörnet så man vet vilka man klarat av men det hindrar inte att man spelar samma saga flera gånger.

Fairy Tales Domino

Fairy Tales Domino

Det här är enbarnvänlig app som är lätt att komma igång med. Appen innehåller inget tal och i menyn kan man slå av musik och ljudeffekter separat. Där kan man även välja att visa ledtrådar, vilket gör appen snäppet lättare. Ledtrådar kan också slås av och på inne i varje spel. Bakom ett enkelt föräldralås finns en föräldrazon där det bland annat finns reklam för tillverkarens andra appar. I övrigt är appen fri från reklam och in-app purchase.

Fairy Tales Domino är testad av min 4-åring som ger tummen upp och har återkommit till spelet flera gånger och då oftast spelat igenom hela innan byte till annan app. Temat har varit populärt och även följt med in i lek utanför appen. Fairy Tales Domino har även använts ihop med kompisar. Ljudeffekterna och belöningarna är på en lagom nivå för att inspirera till fortsatt spelande och också lett till att vi pratat om och läst några av sagorna som mitt barn inte tidigare kände igen.

Fairy Tales Domino

Bilderna i appen är fina och tydliga. För att öka livslängden ytterligare skulle det kunna finnas svårare nivåer med fler dominobrickor och kanske också brickor som var mer lika varandra så man fick fokusera mer på detaljer.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 3 och 4 år. Den får en 3:a i betyg.

Fairy Tales Domino finns även i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   59 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Fairy Tales Domino för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *