Djurkorsord är en korsordsapp med 56 korsord uppdelade i tre svårighetsnivåer.

”Djurkorsord” har, vilket framgår i namnet, djurtema. Korsorden är därför indelade i åtta grupper; havsdjur, zoodjur, skogsdjur, bondgårdsdjur, djungeldjur, smådjur, husdjur och fåglar. I varje grupp finns sju korsord som är sorterade i svårighetsgrad. Det blir alltså svårare och svårare desto fler korsord man löser inom samma grupp.

ANNONS:

Tre av grupperna är upplåsta från start men ju fler korsord man klarar, desto fler grupper låses upp.

”Djurkorsord” innehåller alltså 8 * 7 = 56 korsord. Varje korsord består av några ord som är flätade. Varje ord har en bild framför sig så att man kan lista ut ordet. Bilden kan man trycka på för att få en förstoring. Runt hela korsordet finns alla bokstäver från a till ö. Dessa kan man dra in i korsordet. Det gäller alltså att dra rätt bokstäver till rätt platser. Gör man fel är det bara att prova på nytt. Det finns ingen poängräkning eller straff.

När man löst ett helt korsord får man applåder och stora stjärnor snurrar runt på skärmen. Det är en väldigt motiverande belöning.

Totalt övar man på över 300 ord, som enligt utvecklaren är ”av dom vanligaste orden barn lär sig stava i början”. Men det finns även en del svårare ord.

I varje korsord finns det en liten meny bestående av knappar med symboler. Här kan man växla mellan gemener och versaler. Man kan också välja så att endast de bokstäver som finns med i korsordet skall visas. Man kan också börja om eller hoppa till huvudmeny. Råkar man trycka så att man hamnar i huvudmenyn så kommer ändå appen ihåg var man var, så man riskerar inte att förlora det man tidigare gjort. Mycket bra! Däremot är knappen för att börja om lite väl lättåtkomlig med tanke på att den gör stor skada och att man i praktiken använder den väldigt sällan.

Appen har väldigt fin grafik och färger som känns barnvänliga. Appen är väldigt genomtänkt och intuitiv. Det finns dock några saker som jag reagerade på och som sänker betyget lite.

Framförallt reagerar jag på indelning av svårighetsgraderna. Min dotter som är snart 5 år vill träna på den lättaste svårighetsgraden. Men för att få tillgång till alla lätta korsord måste hon först lösa de svåra. Det känns lite bakvänt. Det hade varit bättre och mer naturligt om de lättaste korsorden kom först. Jag saknar även en visuell markering av vilken svårighetsgrad de olika korsorden har.

Tanken med att låsa grupper med korsord för att göra det till en utmaning är bra. Men själv upplevde jag funktionen som förvirrande eftersom det inte framgår hur man gör för att låsa upp. För min dotter, som iofs kanske är i det yngsta laget, ställde de låsta grupperna mest till problem. Men jag tror att även äldre barn vill kunna hoppa mer fritt mellan korsorden.

En sak jag verkligen hade underlättat för min dotter är om man fick höra orden när man trycker på bilderna. Och att man får höra hur bokstäverna ljudas när man trycker på dem. Appen vänder sig visserligen till barn som redan kan bokstäverna, men för de som precis tar steget till att börja skriva kan ett ljudstöd vara väldigt bra. Som vuxen skulle man kunna välja i inställningarna om man vill ha detta eller ej.

Appen är fri från reklam, externa länkar och i-app köp.

”Djurkorsord” passar bra för barn från 4 år och uppåt.

Betyget blir 4 av 5.

Det finns en Lite-version av appen om man vill prova innan man köper.

Uppdaterat den 8 maj 2012
Nu finns Djurkorsord i en ny version med bland annat en föräldrakontroll-sida där man nollställa speleet och ställa in så att man får hjälpbokstäver. Svårighetsgraden på korsorden visas tydligare. När man klarat de lättaste korsorden låses nya korsord upp.

Det jag fortfarande saknar, och som hade gjort appen ännu bättre, är ljudning av bokstäver och en röst som säger vad bilderna föreställer.

Här är en YouTube-film som visar lite av hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 2 okt 2019
  •   40 kr 16 sep 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Djurkorsord för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Helene Wennerberg skriver:

    Detta spelet älskar min 4,5-åring som håller på att lära sig läsa. Perfekt att det är så enkelt o rent i sin design. Håller med om att ljudning av orden hade underlättat men Det är det ett av de roligaste bokstavsspelen oavsett tycker vi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *