I spelet Gruvarbetare Moe gäller det att gräva fram guld och samla nycklar för att låsa upp nästa bana. Extra klurigt blir det eftersom man styr Moe med knappar som roterar spelplanen.

Gruvarbetare Moe är från utvecklaren JH Digital Solutions, som bl.a. står bakom de utmärkta apparna Patchman Adventures och Julspel för barn.

ANNONS:

Gruvarbetare Moe

Spelet går ut på att hjälpa Moe att samla in nycklar för att på så sätt kunna låsa upp nästa bana och komma vidare i spelet. I varje bana kan Moe också gräva fram och samla in en guldklimp, men detta är inte nödvändigt för att kunna låsa upp banor, utan mer ett sätt att öka spelets hållbarhet. Guldklimpen frigörs genom att man samlar in hackor.

Gruvarbetare Moe

Vad som är speciellt med det här spelet, och som gör det extra utmanande, är att Moe styrs dels genom att man trycker höger eller vänster, och dels genom att man trycker för att rotera hela spelplanen åt höger eller vänster. Då spelplanen snurras faller Moe nedåt i spelplanen tillsammans med övriga lösa föremål som t.ex. stenar och guldklimpar. Här krävs lite klurighet och logiskt tänkande för att snurra på rätt håll och undvika att hamna i vägen för stenar som skjuts ut, falla ner i vassa taggar eller falla ut ur spelet. I dessa fall startas banan om och man får ett nytt försök. I övrigt finns inte någon tidspress. Genom snurrandet får man en uppfattning av principen för gravitation, men i övrigt är det här mest ett spel som man använder som tidsfördriv.

Spelet innehåller 10 gruvor med 10 banor i varje, alltså totalt 100 banor, vilket ger lång hållbarhet om man fastnar för spelet. När man startar Gruvarbetare Moe första gången är de 10 banorna i gruva 1 upplåsta. För att låsa upp gruva 2 (bana 11-20) krävs att man har klarat alla de första 10 banorna osv. för övriga gruvor. Här skulle jag gärna se att man inte var lika strikt, utan att det t.ex. bara hade krävts 8 avklarade banor för att låsa upp nästa gruva. När jag och mina två barn, 7 och 10 år, har testat har detta varit ett irritationsmoment som gjort att vi har fastnat och inte lyckats komma vidare i spelet trots att vi gärna velat fortsätta spela.

Gruvarbetare Moe

I övrigt har mina barn tyckt om det här spelet och spelade det mycket, speciellt i början. Det har dock inte haft så lång hållbarhet som jag först trodde att det skulle ha. Det tror jag delvis beror på att vi har fastnat och inte lyckats låsa upp nästa gruva eftersom en del banor är väldigt svåra att klara (även för en vuxen). Dessutom är det lätt att av misstag komma åt rotera-knappen istället för vänster/höger-knapparna, speciellt när man spelat på iPhone, vilket i många fall leder till att Moe dör och man får börja om. Här skulle jag önska lite större knappar som sitter längre isär. På iPad, som vi också testat spelet på, är det inte lika lätt att trycka fel.

Något annat som vi gärna skulle se är möjligheten att ha flera användarprofiler. Det finns inte heller någon möjlighet att nollställa framstegen i appen, vilket gör att det inte blir så kul för barn två när alla guldklimpar redan är insamlade.

Gruvarbetare Moe innehåller inga köp i appen, reklam för tredje part eller externa länkar, vilket är mycket bra. Det går att stänga av ljudet, som består av musik och ljudeffekter, på förstasidan, men irriterande nog sparas inte detta val då man stänger ner appen.

Jag ger Gruvarbetare Moe betyg tre av fem och rekommenderar den till barn från ca 7 år. För högre betyg hade jag velat att gruvorna låstes upp utan att man klarat alla tidigare banor, att man gjorde något åt problemet med att man kommer åt rotera-knappen av misstag och att det fanns möjlighet att enkelt nollställa framstegen. Annars är det här ett kul och lite annorlunda spel som passar även för äldre barn (och vuxna).

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Gruvarbetare Moe för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *