De första mattetalen Montessori tränar grunderna i addition och subtraktion, samt begreppen jämnt, ojämnt, hälften och dubbelt.

I denna app tränas grunderna i addition och subtraktion med montessorimetoden, att göra tal mer förståeliga genom att visualisera deras storhet i form av räknestaplar. Appen innehåller fyra olika inlärningssteg för addition, subtraktion, jämnt/ojämnt och dubbelt/halvt.
 Ju mer man tränar, desto fler poäng får man.

ANNONS:

De första mattetalen

Det finns olika typer av övningar; Bubble Game, Monster, Smart Fingers. De två första handlar om att träna addition och subtraktion, de andra om förståelsen kring jämna och ojämna tal, samt hur man delar ett tal på hälften. 
För de intjänade poängen kan man köpa delar till ett eget monster.

De första mattetalen

De första mattetalen


Som introduktion för pedagogiken finns en guide som visar hur det är tänkt att spelen ska gå till.
 Det finns fyra svårighetsnivåer som ökas gradvis.


Inställningar finns ett flertal, lagda bakom barnlås. Här kan man välja vilka tabeller och vilket talomfång som appen ska omfatta. Det gör det lätt att anpassa appen för barnets kunskapsnivå, och göra utmaningen lagom. Det finns många olika språk att välja på där svenska är ett av valen. Det finns både text och tal och den svenska rösten är en tydlig barnröst. 
Det går att använda flera olika användarprofiler, vilket är bra om fler barn vill använda appen på samma enhet.

 Användarprofiler kräver att man som vuxen registrera sig hos tillverkaren.

De första mattetalen

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns reklam för egna appar men dessa ligger skyddade bakom ett barnlås.

De första mattetalen Montessori är en lättförståelig, pedagogisk app som över matematik på ett tillgängligt sätt. Utöver detta är den inget som lockat min 6-åring en längre stund. Spelmomenten känns lite för trista, både i idé och rent grafiskt. Detta gör att appen bara får en trea i betyg, trots att dess pedagogiska kvalité är högre. Jag tror att många lärare skulle kunna ha användning för appen i sin undervisning, och i en klassrumssituation är den säkerligen ett bra och användbart val av app. I hemmiljö har den i alla fall för oss krävt en hel del vuxennärvaro, inte för att förklara eller hjälpa till, men för att motivera till användning. 
Appen passar för barn som precis börjat bli nyfikna på räknesätten, ungefär från 5 till 7 år.


Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 13 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska. Och text på följande 13 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 6 okt 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa De första mattetalen för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. Erik skriver:

  Skumt, när jag försöker köpa det här spelet på Google Play så står det ”Ogiltig betalningsmetod” på mitt registrerade kontokort. Köpte två andra spel i samma veva vilka båda fungerade utmärkt. Någon annan som råkat ut för samma problem?

 2. Thomas skriver:

  @Erik: Nope, köpte precis och det gick bra (VISA-kort).

 3. boel gehlin skriver:

  Hej, Jag är på jakt efter ”mattvågen”. Den fanns förr när inte ”appar” fanns.
  Vet någon var jag kan få tag i den?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *