I Labo Brick Car bygger man bilar fritt eller enligt färdiga mallar. Den bil man skapar får man sen köra på en fantasirik bana. Det finns även möjlighet att dela sina fordon med andra, och man kan ladda in fordon som andra har gjort.

Labo Brick Car liknar föregångarna Labo Car Designer och Labo Halloween Car. Den största skillnaden ligger i att man i Labo Brick Car bygger bilarna med delar som påminner om duploklossar eller legobitar. Det finns 36 färdiga mallar. Dessa kan man bygga helt enligt mallen, eller så kan man anpassa och personifiera bilarna som man vill. Det finns även möjlighet att bygga helt fritt. När man använder mallarna får man visuella ledtrådar om var bitarna ska sitta och en ljudeffekt som bekräftar att bilen hamnat sätt. Det är dock inte nödvändigt att sätta bitarna exakt enligt mallen, utan man kan alltså bygga lite som man själv vill. Det viktiga är egentligen bara att hjulen sitter någorlunda rätt, så att bilen kan köra. Förutom en stor mängd olika klossar, hjul och färger så finns det massor av tillbehör som propellrar, avgasrör, dekorationer och figurer.

ANNONS:

Labo Brick Car

Labo Brick Car

När man är klar med byggandet får man köra sin bil på en av 21 slumpande banor. Det är enkelt att köra sin bil, man trycker helt enkelt någonstans till höger på skärmen. Man kan även backa, tuta och hoppa. Banorna är egentligen väldigt enkla och man klarar den i allmänhet genom att bara köra rakt fram. Detta kan verka lite tråkigt, men det är det inte. Banorna är väldigt fantasirika och det händer mycket längs vägen. Broar rasar, man ramlar nerför stup och åker med hissar och igenom tunnlar. Även om man egentligen inte gör mer än att köra bilen framåt eller bakåt, så får man ofta en hissnande känsla av spänning.

Labo Brick Car

Labo Brick Car

När man har byggt färdigt sin bil sparas den i ett galleri. Här kan man ta kort på bilarna eller radera dem, om man skulle vilja det. Man kan ladda upp sin bil så att andra kan testa, och man kan även ladda hem andras kreationer. Denna funktion är barnlåst, så det finns ingen risk att det sker av misstag.

Det finns inget tal i appen. Det spelas klassisk musik i bakgrunden och denna går att stänga av om man önskar. Föräldrainformation och länkar är skyddade av ett barnlås. Appen är fri från funktion för köp inuti appen och reklam från tredje part.

Labo Brick Car

Labo Brick Car är en rolig och kreativ app som passar både yngre och lite äldre barn. Jag har testat med min 3,5-åring och min 6,5-åring och båda är väldigt förtjusta. Det är positivt att även små barn klarar att köra de spännande banorna. Min yngsta utbrast flera gånger ”Ja, jag klarade det!”, trots att det egentligen inte går att misslyckas. 6,5-åringen roades också at banorna, fast de inte bjuder på någon direkt utmaning. Populärt hos båda barnen var även att bygga bilarna. De 36 olika mallarna är av varierande svårighetsgrad och är väldigt fantasifulla.

Jag rekommenderar Labo Brick Car för barn mellan 3 och 6 år och betyget blir fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Labo Brick Car för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.