Manuganu 2 är ett vackert plattformsspel med många barnvänliga egenskaper. Spelet är fritt från våldsamma inslag, till största del helt utan tidspress och man har dessutom oändligt med liv/försök.

Manuganu 2 är uppföljaren till Manuganu (som vi ännu inte testat). Bägge är vackra plattformsspel som utspelar sig i en 3D-miljö där man har rollen av en indianpojke med namnet Manuganu. Som i alla plattformsspel kan spelaren förolyckas, men om man bortser från det är Manuganu 2 helt fritt från våld. Ja, det finns lite olika skrämmande karaktärer, men dessa skall man endast undvika genom att springa under eller hoppa över. Det finns inga vapen och det går inte att skjuta. Spelet är till största del helt utan tidspress och man har oändligt med försök. På varje bana finns checkpoints så att man slipper att börja om från början hela tiden. Alla dessa egenskaper gör appen barnvänlig vilket gör att jag väljer att rekommendera spelet vidare. Letar du ett lättare eller mer lärorikt spel har vi rekommenderat flera sådana tidigare.

ANNONS:

Manuganu 2

Spelet består av fyra världar med tio nivåer i varje. Den första världen är den som är mest barnvänlig. Nivåerna blir nämligen snäppet svårare efter hand. Tack vare checkpoints och oändligt antal liv är det dock inte helt omöjligt för ett äldre barn att klara hela spelet. Själva spelet går ut på att hoppa över hinder och att stanna och vänta in rätt tillfällen. Manuganu springer framåt hela tiden och det finns därför endast två knappar att hantera; stoppa och hoppa. På sista nivån i varje värld har man tidspress – dessa nivåer är därmed mindre barnvänliga.

Manuganu 2

Det finns gott om variation i Manuganu 2. Miljöerna ändrar karaktär i de olika världarna. Så småningom får man möjlighet att simma, flyga, glida i luftan, och att hoppa mellan trädstammar. Mina äldsta barn är fyra och sju och båda uppskattar Manuganu 2. Fyraåringen tycker dock att det är så pass svårt att hen hellre ser på när sjuåringen spelar. Sjuåringen tar sig sakta men säkert vidare, men har ännu, efter några dagars spelande då och då, endast nått nivå fem i första världen. Sjuåringen är därför lyckligt ovetande om att spelet blir svårare. Man skall visserligen inte underskatta barn, men förr eller senare tror jag ändå att jag får hjälpa till med att klara en del nivåer.

Manuganu 2

Manuganu 2

På varje nivå kan man få upp till tre stjärnor. Första stjärnan får man genom att klara nivån på en viss tid. Den andra stjärnan får man genom att samla tre gyllene medaljer. Den sista stjärnan får man om man samlar in ett visst antal blåa mynt. Att samla dessa stjärnor är helt valfritt, men det önkar spelets livslängd eftersom man kan gå tillbaka och försöka samla stjärnor på nivåer som man redan klarat av tidigare.

Manuganu 2

Har du ett äldre barn och letar efter ett relativt snällt och roligt spel så är Manuganu 2 ett väldigt bra alternativ, som dessutom är fritt från köp i appen och reklam. Det finns dock en del externa länkar, bland annat till Facebook. Länkarna når man endast via huvudmenyn – det finns inga uppmaningar att dela till sociala nätverk medan man spelar. Via huvudmenyn når man också inställningarna där man stänga av bakgrundsmusik och ljudeffekter. Där kan man också nollställa spelet. Varken länkar eller inställningar har barnlås tyvärr.

Trots att det endast finns 60 nivåer totalt tror jag på lång hållbarhet. Jag rekommenderar Manuganu 2 till barn från 8 år och uppåt. Man bör dock ha i åtanke att en 8-åring förmodligen inte klarar hela spelet utan hjälp från ett äldre barn eller vuxen. I App Store har spelet en 4-års klassificering. Betyget blir en fyra av fem möjliga.

Det finns en gratisversion av spelet för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   11 kr 6 maj 2021
  •   12 kr 4 jan 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Manuganu 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *