I det här spelet får man bygga upp sitt engelska ordförråd på ett roligt sätt. Spelet går ut på att man bygger upp sin egen stad. Men för att få tag på de saker man behöver måste man lära sig vad sakerna heter på engelska. Under spelets gång kan man låsa upp nya byggnader, dekorationer och invånare.

I Minimo Town bygger man upp en stad genom att placera ut byggnader, vägar, träd och dekorationer. Figurerna som bor i staden ber om olika saker de vill ha, t ex djur eller kläder. För att de ska få vad de vill ha behöver man stava till ordet på engelska.

ANNONS:

Minimo Town

Förutom de vanliga invånarna finns det även fyra olika monster – pruttmonstret, tjuvmonstret, kittelmonstret och slemmonstret. De krånglar till det i staden, exempelvis lägger slemmonstret ut slem överallt som behöver städas bort. För att städa behöver man stava till ”clean” och kan sedan dammsuga upp ett antal slemrutor.

Totalt sett innehåller spelet 150 engelska ord som spelaren lär sig stava till. Det rör sig om grundläggande ord som klädesplagg, färger och djur. Den passar alltså bäst till barn som är i början av sin engelskinlärning. Genom att orden upprepas många gånger så blir det lättare för barnet att komma ihåg ordet och stavningen. Nackdelen är att det kan bli lite tjatigt med många upprepningar, även om det här görs på ett spelinriktat sätt.

Minimo Town

Det finns fyra världar som man gradvis kan upptäcka under spelets gång när man expanderar sin stad. Efter hand som man kommer längre i spelet låser man upp nya byggnader och dekorationer samt får fler invånare.

Minimo Town

Jag har låtit min åttaåring spela det här spelet och upplever att ordförrådet har utökats. Spelet är dock förhållandevis lugnt i sin uppbyggnad och upplevs av mitt barn som lite i segaste laget, den upplevelsen tror jag dock beror lite på personligheten hos den som spelar. För barn med mycket tålamod och som inte är känsliga för upprepningar utan gärna pysslar med sin lilla stad och dess invånare tror jag att spelet kan bli mer uppskattat.

För att stärka inlärningen av orden och göra spelet lättillgängligt för barn finns det en bild på det man ska stava till, ordet uttalas och de bokstäver man väljer benämns med namn samt ljudas. I början ser man konturerna av den bokstav man ska passa in i ett ord, men när man kommer lite längre är det istället bara ett tomt streck där man ska placera rätt bokstav. Det händer inget om man väljer fel bokstav, men väljer man rätt bokstav får man några mynt och figuren får det den önskat sig. Upplägget känns pedagogiskt och lätt att förstå.

Minimo Town

Man kan spara upp till tre olika städer på en och samma enhet. Det är ingen reklam eller köp inuti appen. Det finns en föräldrasida dold bakom barnlås, där man bland annat kan välja menyspråk, återställa världar och anmäla sig till nyhetsbrev. Det finns en möjlighet i spelet att besöka kompisars städer, denna möjlighet går att stänga av på föräldrasidan. Talet och orden som stavas är på engelska, medan menyerna har svensk text (eller annat språk man ställt in).

Sammantaget är det en enkel och pedagogisk app med spelkänsla där barn kan lära sig enkla engelska ord. Jag rekommenderar den för åldern 6-9 år och ger den en fyra i betyg.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Även för Android.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   11 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Minimo Town för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *