Bygg egna bilar i Mulle Mecks verkstad och ta ut dem på en körtur. I verkstaden finns bildelar, färg och verktyg. Hur bilen är konstruerad påverkar hur fort man kan köra och hur lätt man kan övervinna hindren på vägen.

I Mulle Meck bygger en bil får man bygga sin alldeles egna bilar i Mulles verkstad och sedan se hur snabbt de kan köra. Appen är enkel att använda och man förstår intuitivt hur man ska göra för att först välja kaross, sedan hjul och till sist måla och dekorera bilen. Det går att gå tillbaka och byta ut delar om man ångrar sig.

ANNONS:

Mulle Mecks bilspel

Mulle Mecks bilspel

När bilen är klar är det dags att se hur snabbt Mulle Meck och Buffa kan köra den. Med en enkel kontrollspak styr man om bilen skall åka framåt, bakåt eller stå stilla. Det gäller att fånga in bensinfaten som kommer studsande förbi för att inte få motorstopp. Det kan vara lite svårt om man kör bilen det snabbaste man kan. Längs vägen kan man stanna till på biltvätten. Där får man tvätta, spola, torka och till sist putsa bilen tills den är skinande ren. Vid målet får man se om man lyckats klara hela banan felfritt eller inte. Det går även att ta en bild på sitt fordon.

Mulle Mecks bilspel

Mulle Mecks bilspel

Det här är ett kul spel, särskilt det första momentet där man får bygga ihop sin egen bil. Min fyraåring byter bildelar, testar olika däck och målar om sin bil massor av gånger. Själva körmomentet är lite stressigt och därför är det flera av redaktionsbarnen som inte velat fortsätta spela efter själva byggmommentet. Jag håller med om att det är lite knepigt att reglera farten och bilen kör antingen jättesnabbt eller nästan inte alls. Det gör att det är lätt att missa biltvätten, oftast kör man förbi innan man hunnit stanna.

Man kan även gå tillbaka till verkstaden och bygga om bilen så att den får andra köregenskaper för att sedan se om den kan bli snabbare. De olika bildelarna är olika tunga och det går att leta upp kombinationer som ger en lätt och snabb bil. Men tyvärr har många barn som testat har inte haft det tålamodet eller intresset utan de tycker att det är roligast att bygga den knäppaste och ovanligaste bilen.

Som förbättringsförslag önskar vi att körmomentet hade varit lite lugnare och lättare att reglera. Samt att det funnits fler banor att åka på.

Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase. Det finns externa länkar och reklam för egna appar. Dessa pockar tyvärr på uppmärksamhet och det är lätt att barn trycker där av misstag. Det går dock inte att komma vidare utan att först ta sig förbi ett matematiskt barnlås. Den enda inställningen man kan göra är att stänga av bakgrundsmusik. Det finns varken text eller tal.

Betyget blir en trea. Ålder: 2-4 år.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Mulle Mecks bilspel för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *