Hitta de 7 utomjordingarna som gömmer sig på olika planeter!

Peekaboo Universe är uppföljaren till Peekaboo UFO som kom för ett par år sedan. Upplägget i den nya appen är identiskt med det ursprungliga. Nyheten är miljöerna där Peekaboo Universe innehåller tio planeter att utforska och hitta utomjordingar på. Alla planeter finns tillgängliga för spel så man kan själv välja var man vill börja. För att klura till det gömmer sig utomjordingarna bakom olika saker varje gång man spelar, och det är upp till spelaren att hitta alla. En del syns direkt och andra är kluriga att hitta.

ANNONS:

peekaboo-universe

Miljöerna är detaljrika och fina. Sakerna som finns är illustrerade på så sätt att utomjordingarna lätt smälter in och blir svårare att hitta. När man har hittat en utomjording trycker man bara på den och då gör den ett glatt ljud. När man har hittat alla sju får man applåder och kan gå vidare till nästa planet alternativt till förstasidan.

peekaboo-universe-utan-hjalp

Om man behöver hjälp kan man trycka på Help-knappen i spelet. Då får man fram en rad med de utomjordingar man har kvar att hitta. Om man trycker på en av utomjordingarna glittrar den riktiga utomjordingen till så man kan se den i miljön och på så sätt hitta den. Hjälpen kan man stänga genom att trycka på krysset. Tyvärr kommer hjälpen fram då och då utan att man trycker på knappen vilket kan vara lite störande då barn lätt trycker där fast de inte behöver.

peekaboo-universe-hjalp

Från förstasidan kan man välja att stänga av bakgrundsmusik och ljudeffekter. Dessa skyddas inte av barnlås. Det gör däremot länkarna till utvecklarnas andra spel. För att underlätta för yngre barn vore det bra om knapparna hade symboler istället för text men då det finns få val lär sig nog de flesta barn snabbt var de ska trycka.

Jag och mina barn som är 2 och 3 år har provat appen. Bägge gillar den och har återkommit flera gånger. För 3-åringen är det ganska lätt att hitta alla utomjordingar medan 2-åringen får anstränga sig lite mer. Båda gillar belöningen i form av applåder och pratar mycket om vad de ser på de fint illustrerade bilderna.

Vi ger appen en stark 3:a i betyg och rekommenderar den för barn mellan 2 och 4 år.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 28 maj 2020
  •   0 kr 25 maj 2020
  •   35 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Peekaboo Universe för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *