Från Elevision, som förut gjort PumiLumi Hide and Seek, kommer PumiLumi Touch Zoo – en skojig och söt app för de yngre barnen om djuren på zoo.

Elefanten och hans 14 vänner finns på PumiLumi Zoo och väntar på att bli besökta av små nyfikna barn. Varje djur har mellan 6 och 10 olika ställen var där man kan röra dem och får reaktioner tillbaka. Man kan klappa, killa, mata, dra, få djuret att hoppa eller flyga eller göra djuret argt. Om tillexempel kängurun dras i svansen blir den sur en liten stund för att sedan vara beredd att leka igen.

ANNONS:

pumilumi-zoo-kanguru

Via kartan över PumiLumi Zoo kan du välja vilket djur du vill gå till eller så kan man använda navigeringsknapparna, i form av pilar, för att gå vidare till nästa. Tycker man det är svårt att veta var man ska klappa, dra för att kunna leka med djuret så finns det en hjälpknapp, i form av ett frågetecken, och om man trycker på den visas alla ställen som just det djuret kan bli lekt med.

Touch Zoo

Touch Zoo

Appen inspirerar barnet att vara utforskande och observant. Nyfikenheten uppmuntras genom att djuren gör olika roliga saker och låter roligt när man träffar rätt ställe. Man kan bland annat dra elefanten i snabeln, kittla apan på magen, mata kycklingen, dra zebran i svansen, få björnen att dansa, få ugglan att flaxa med vingarna och kängurun att hoppa.

Bilderna roliga och fina. Ställena där man kan interagera med djuren är varierade så appens hållbarhet blir längre. Spelet är lätt att förstå, sonen på tre år som har provat appen på iPad och iPhone förstod med en gång hur man skulle göra för att få reaktioner från djuren. Men alla saker man kan göra med djuren är intuitiva det är mest fantasin som sätter gränser.

Här hemma används appen flitigt och sonen som är precis fyllda tre tycker det är otroligt roligt att få djuren att reagera på det han gör. Speciellt rolig är elefanten och sköldpaddan. Han upptäcker hela tiden nya saker man kan göra med de olika djuren. Vissa saker måste man visa honom hur man ska göra som tillexempel dra djuren i svansen. Det har blivit många roliga stunder och mycket skratt med PumiLumi Touch Zoo.

Appen innehåller ingen text eller tal. Det spelas en lugn musik på låg volym när man spelar som man kan stänga av om man vill. Det finns inga köp inuti appen och ingen reklam. Bakom en föräldralåst knapp, tryck på knappen 2 gånger, kommer man till en föräldrasida som innehåller länkar till tillverkaren och deras appar. Jag känner att föräldralåset i nuläget inte är ett av de bättre utan hade kunnat tjäna på en uppdatering.

Appen passar för barn mellan 2 och 3 år.

Betyget blir tre av fem.

Den finns en gratisversion av appen för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 3 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa PumiLumi Touch Zoo för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *