Inspirerad av Grimm-sagan ”Stadsmusikanterna från Bremen” får man i BandDings följa med på en musikalisk upptäcktsfärd. Det handlar om att leta upp musikanter och lyssna när de tillsammans skapar medryckande musik.

BandDings är en ny musikapp skapad av företaget DoDings. Samma företag ligger även bakom KlangDings som även den har koppling till musikens värld. Appen riktar sig i huvudsak till de yngsta barnen och fokus är på barnets nyfikenhet att utforska och skapa musik.

ANNONS:

Huvudpersonen är valrossen Rose som är ute och letar efter nya medlemmar till sitt band. Dessa medlemmar, som i praktiken är olika djur, gömmer sig i fina illustrerade miljöer. Hittar man en bandmedlem drar man hen till Rose och då spelar de tillsammans upp en melodi. Varje bandmedlem har sitt eget sätt att skapa musik.

När fem bandmedlemmar är hittade når man scenen där bandet spelar sin melodi tillsammans. Här finns möjlighet att ändra hastigheten på melodin, skjuta ut konfetti, slå på/av strålkastare och lyssna på varje musikant enskilt. Musiken är medryckande och det är svårt att inte tralla med.

Det finns tre olika miljöer att leta efter bandmedlemmar. Totalt finns det 25 bandmedlemmar och 175 melodier. Även om man går till samma miljö flera gånger så blir det inte repetitivt.

Appen är söt och väldigt barnvänlig. Det finns ingen poängräkning eller möjlighet att göra fel. Men även om de yngsta kan använda appen själva är det nog ännu roligare om man är flera barn som samsas om den, eller är vuxen tillsammans med barn.

Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Det finns reklam för tillverkarens andra appar men externa länkar har barnlås. BandDings är fri från text och tal. Det finns inga inställningsmöjligheter.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 1-3 år och ger den betyg 4 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   40 kr 6 okt 2022
  •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa BandDings för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *