I Mattebageriet 3 får man på flera olika sätt träna på multiplikation och division. Uppgifterna visualiseras med kakor och man belönas med stjärnor och delar till ett pepparkakshus. Det finns även möjlighet att träna på multiplikationstabellen samt att utmana en vän i en matteduell.

Mattebageriet 3 är ännu en app från Piide AB som gjort de två tidigare apparna Mattebageriet 1 och Mattebageriet 2 där man tränar addition och subtraktion. Syftet med den nya appen är träna på multiplikation och division med visuellt stöd i form av kakor.

ANNONS:

Appen har tre olika spellägen: multiplikation, division och duellen.

I multiplikation får man välja på att träna tabellerna 1-10 en i taget, träna på kvadraten av talen 1-10, blandad multiplikation upp till 10 gånger 10 samt multiplikation med 11 och 12.

I divisionsdelen får man välja på division enligt tabellerna 1-10, kvadratroten ur tal upp till 100, samt blandad division med tal upp till 100.

I duellen spelar man mot en vän. Man turas om att skriva och lösa divisions- eller multiplikationstal inom talområdet 0-100. Man kan välja att antingen lösa så många uppgifter som möjligt på tid eller spela utan tidspress.

Behöver man hjälp finns olika ledtrådar att få. Det finns dels visuella ledtrådar för att exempelvis visa att 3×5 är samma som 5×3. Man kan också välja att få multiplikationssvaret visat i form av att kakorna delar upp sig i tiotal och ental och att få divisionsvaret uppdelat på ental. Appen ger även ledtrådar hur man kan tänka, exempelvis genom att 9×12 är samma sak som 9×10 + 9×2.

När man samlat ihop tillräckligt många rätta svar utan hjälp belönas man med en stjärna för nivån. Insamlade stjärnor och antalet rätt lösta uppgifter kan sedan ses i en resultatlista. När man samlat ihop tre stjärnor belönas man med en del till ett pepparkakshus.

Appen har stöd för upp till tre användare per enhet. Svenskt tal finns i den inledande filmen men inte i själva spelet. Appen innehåller musik som går att stänga av samt ljudeffekter. Man kan själv ställa in om man vill ha tidspress eller ej. Appen är fri från externa länkar, reklam och in-app purchase.

Mina barn på 7 och 8 år har provat Mattebageriet 3. 7-åringen som är motiverad till att lära sig multiplikationstabellerna har gillat den och tränat ganska mycket. 8-åringen som kan alla tabeller har inte tyckt att Mattebageriet 3 varit så rolig men har provat lite med kvadrater och 11:ans och 12:ans tabell. De har också spelat duellen tillsammans och haft kul. Överlag har båda tyckt att själva övningsdelen är lite enformig och att man måste göra för många uppgifter på samma nivå för att belönas med en stjärna.

Min bedömning är att belöningarna inte riktigt räcker till för att äldre barn självmant ska välja appen men för att träna multiplikation och division är den ett bra stöd. Appen kan fungera bra som läxhjälp vid tabellträning och kan även användas för att spela tillsammans med en kompis. Möjligheten att få ledtrådar i kombination med visualisering i form av kakor ger ett bra stöd som även gör appen lämplig för barn med inlärningssvårigheter. Som förbättringsförslag önskar vi även träning av uppställningar.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 7-12 år. Appen är helt klart nyttig men inte så rolig och får därför en 3:a i betyg.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   55 kr 3 okt 2021
  •   0 kr 1 okt 2021
  •   55 kr 2 jul 2021
  •   30 kr 21 jun 2021
  •   55 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Mattebageriet 3 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *