Bubl Gelato erbjuder möjlighet att skapa vackra och fantasifulla glasstrutar i tre färgglada miljöer grafik till lugn musik.

Bubl Gelato är skapad av företaget Bubl som även ligger bakom Bubl Draw och Bubl Tap. Den här gången är det glasskapande som står i centrum. Gränssnittet är enkelt och efter att man valt vilken, av tre karaktärer, som skall få den färdiga glassen, kan man välja bland sex glasskulor, samt vilka såser, strössel och övriga toppings man vill ha. Man får ta hur många glasskulor och toppings som helst i struten och det finns inget rätt eller fel.

ANNONS:

Bubl Gelato

Bubl Gelato

När man anser att glassen är färdig trycker man på den karaktär man valt, som hela tiden syns till vänster i bild, som då äter upp glassen – och så börjar det om från början.

Valet av karaktär styr hela miljön. Väljer man den karaktär som ser ut som en pirat blir hela miljön pastellfärgad och bakgrunden visar havet och en båt. Appen stödjer multi-touch och flera barn kan därför skapa glass tillsammans.

Det jag gillar med denna app är att den är så lättanvänd i sitt gränssnitt men samtidigt både rolig och kreativ med en del överraskningar. Exempelvis kan man flytta om kulorna på glassen efter att man placerat ut dem. Och man kan trycka på en kula för att höra vad ordet glass heter på olika språk, inklusive svenska. Glasskulorna sjunger orden.

bubl-gelato-prinsessa

Alla mina barn, 2, 4 och 6 år, tycker om Bubl Gelato och har använt appen vid många tillfällen. Jag rekommenderar den dock främst till barn mellan 1 och 3 år eftersom den förmodligen har längst livslängd i dessa åldrar. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Den har externa länkar till App Store – men länkarna ligger dolda bakom ett barnlås.

Bubl Gelato är en trivsam app som passar fint som tidsfördriv. Jag ger den betyg 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   40 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *