Olof Borjo har under 1,5 år arbetat som IKT-pedagog med inriktning mot förskolan. Här delar han med sig av sina favoriter bland alla pedagogiska appar. Apparna är kopplade till målen i läroplanen för förskolan Lpfö-98 (reviderad 2010).

Den moderna tekniken i form av t.ex. surfplattor håller på att bli ett naturligt inslag i förskolans uppsättning av verktyg likvärdigt träpusslet, leran, kritan, böcker och klossar. Här på PappasAppar.se finns hundratals tips på pedagogiska appar som passar för förskola, kategoriserade på både ämnen, åldrar, betyg och mer. Men hur gör man ett urval?

ANNONS:

Olof Borjo har bland annat varit delaktig i en iPadsatsning i Malmö och delat ut en iPad till varje avdelning på varje förskola till sammanlagt 30 förskolor. Här delar Olof med sig av sina favoritappar som höjer kvalitén på verksamheten i förskolan. Apparna är kopplade till Lpfö-98 (reviderad 2010). Olof har valt bort appar som innehåller in-app purchase och reklam från tredjepart. Betyg och åldersrekommendationer tillhör inte Olof utan den i redaktionen som recenserat appen. Respektive recension hittar du genom att klicka på appens namn.

Obs! Denna lista underhålls ej kontinuerligt. En del appar som listas nedan finns inte längre att köpa.

Appar för förskolan

Vill du ha ytterligare ämnesspecifika tips? Läs Så hittar du appar för förskolan med koppling till Lpfö 98!

Saknar du någon app i listan? Skriv en kommentar och berätta!

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. Petra skriver:

  Hej!
  Jag undrar om appförbarn och peekaboo aliens fortfarande finns? Om inte vet ni någon annan som är likvärdig?
  Mvh
  Petra

 2. Zandra skriver:

  Sökte efter appen Fingu men den fanns bara via app store.Vet ni om det finns någon liknande variant för Android (Play butik)
  Mvh Zandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *